2017-12-04
PROF. DR. NEVZAT AŞIK ACIPAYAM'DA KONFERANS VERDİ

Acıpayam İlçe Müftülüğü organizasyonunda düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘’Hazreti Peygamberin Örnekliği’’konulu konferans Acıpayam Belediyesi Talip Özkan Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nevzat Aşık "Hazreti Peygamberimizin Örnekliği’’ üzerine yaptığı konuşmasında; Peygamberimizi anlatarak onun hayatından ve yaşantısından örnekler verdi. Peygamberin anlattıklarını hayata tatbik etmek gerektiğini, anne, baba, komşu, çocuklar ve çevre ile iyi ilişkiler içerisinde olmamız gerektiğini ve bunların hukukuna riayet etmemiz gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Nevzat Aşık, yanlış anlaşılmalar yüzünden doğuda ve batıda İslamın imaj kurbanı olduğunu belirtti. Çocuğu sevdiğini ama tembelliğini sevmediğini, insanı sevdiğini ama cehaletini sevmediğini, insana değil, probleme karşı olduğunu belirterek ; olayları iyi analiz ederek kimseye kin ve düşmanlık beslememek gerekir. Mümkün mertebe hediyeleşmek lazım  ifadelerini kullandı.

İbadetlerde şekilleri kafaya takmamak ve ihlasa önem vermek gerektiğini, peygamberlik gelmeden önce ve sonrada aynı elbiseleri giydiğini belirten Aşık; İnsanda bulunan kalbin sağlıklı olduğunda bütün vücudunda sağlıklı olacağını, peygamberimizi tanımayan kimsenin kendini, ailesini ve toplumu tanıyamaz olacağını söyledi. Güzel sözün sadaka olduğunu da sözlerine ekleyen Aşık, peygamberimizin sünnetini şiirlerinde anlatan Yunus Emre’yi okumak gerektiğini belirtti.

Konferans sonunda Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aşık'a çiçek ve Acıpayam kitaplarından oluşan kitap seti takdim etti.