2016-10-16
ACIPAYAM 3.AŞIKLAR BAYRAMI VE ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ

Acıpayam Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen  Âşıklar Bayramı, 15 Temmuz darbe girişiminde ve son günlerde yaşan terör olaylarındaki şehitler anısına; ‘Şehitleri Anma Gecesi’ şeklinde gerçekleştirildi.

Acıpayam Talip Özkan Sanat merkezinde gerçekleşen programa, Acıpayam Kaymakam Vekili Serkan Ayhan, Garnizon Komutanı Binbaşı İsmail Güdül, Acıpayam Belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan, eşi Uz. Dr. Sermin Şevkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Selim Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Belediye personeli, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Acıpayam Belediyesi ve Acıpayam’lı Ozan Nihat Sönmez öncülüğünde gerçekleşecek olan 3. Âşıklar Bayramı ve Şehitleri Anma gecesine, Aşık Nuri Şahinoğlu, Aşık Selahattin Kazanoğlu,  Aşık Ebubekir Zamani, Aşık Ali Serhati,Aşık Kaptani, Öksüz Ozan,Aşık Bayram Denizoğlu ve İrfan Erdağı  katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve tüm şehitlerimize dua ile başladı.

İlk olarak 3.Acıpayam Aşıklar Bayramı ve Şehitleri Anma Gecesinde Ozan Nihat’ın oğlu olan Serdar Can sahne alarak türkülerini şehitlerimiz için seslendirdi.

Sunuculuğunu Acıpayam Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Zeren’in yaptığı  3. Acıpayam Aşıklar Bayramı ve Şehitleri Anma Gecesinde, Âşıklar şehitlerimizin anısına kahramanlık türküleri ve atışmalar ile şehitlerimizi andılar.

Acıpayam Kaymakam Vekili Serkan Ayhan  yaptığı konuşmada ,İlk görev yeri olduğum Acıpayam ilçemizde böyle bir etkinliğin olması beni mutlu etti. Acıpayam halkı saygılı, vatanına milletine bağlı fedakar bir halk. Bu etkinlikte emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet,ailelerine sabırlar diliyorum. Mekanları Cennet Olsun   dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan yaptığı konuşmada,’’ Öncelikle 3. Bayramımız kutlu olsun. Bu bizim geleneğimizin özü olan sazıyla, sözüyle, türküsüyle inşallah bu âşıklar bayramı hep devam edecek.Bu yıl farklı olarak 3. Âşıklar Bayramı ve Şehitleri Anma gecesi ile tüm şehitlerimizi anmış olduk. Ruhları Şad Olsun. Mekanları Cennet Olsun. Tüm Aşıklarımıza bu güzel geceyi bize yaşattıkları için halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Program sonunda Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam halkı adına Ozan Nihat’a çiçek ve tüm aşıklara plaket takdim etti.

Tüm Aşıklar Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan'ı makamında da ziyaret etti.